Υγιεινή Τροφίμων

€200/ώρα

Σε ποιους απευθύνεται

Σεμινάριο γενικής εκπαίδευσης, κατάλληλο για όλο το προσωπικό.

  • *Διάρκεια

    Reset options
    Αριθμός Συμμετεχόντων: Ελάχιστο
Κωδικός προϊόντος: food-Hygiene Κατηγορία:

Περιγραφή

Σε ποιους απευθύνεται

Σεμινάριο γενικής εκπαίδευσης, κατάλληλο για όλο το προσωπικό.

Σκοπός Σεμιναρίου

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εκπαίδευση του προσωπικού διαφόρων τμημάτων, στους κανόνες υγιεινής που οφείλουν να τηρούν κατά τον χειρισμό, την επεξεργασία και την αποθήκευση τροφίμων. Η εκπαίδευση βασίζεται στις απαιτήσεις της ισχύουσας εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας και αποσκοπεί στη διασφάλιση της ασφάλειας των τροφίμων και της δημόσιας υγείας.

Στόχος Σεμιναρίου

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες αναμένεται να:

  1. Κατανοήσουν τη σημασία της ορθής εφαρμογής των κανόνων υγιεινής στον χειρισμό των τροφίμων
  2. Αντιλαμβάνονται τις απαιτήσεις της σχετικής νομοθεσίας
  3. Γνωρίζουν τους βασικούς λόγους εφαρμογής των κανόνων υγιεινής (μικροοργανισμοί, ξένα σώματα, τροφικές δηλητηριάσεις)
  4. Εφαρμόζουν τους κανόνες ορθής υγιεινής πρακτικής στην εργασία
  5. Έχουν γνώση των απαιτήσεων που αφορούν τον εξοπλισμό και τις εγκαταστάσεις, σύμφωνα με τις νομοθετικές προβλέψεις
  6. Τηρούν τα προαπαιτούμενα προγράμματα, όπως καθαριότητα & απολύμανση, συντήρηση & διακρίβωση, έλεγχος παρασίτων
  7. Εφαρμόζουν σωστά τις διαδικασίες που σχετίζονται με την παραλαβή, αποθήκευση και διανομή τροφίμων