Περιγραφή
Η επιθεώρηση Συστημάτων GFSI αφορά την αξιολόγηση της συμμόρφωσης μιας επιχείρησης τροφίμων με τις απαιτήσεις των διεθνώς αναγνωρισμένων προτύπων που έχουν αναπτυχθεί στο πλαίσιο του Global Food Safety Initiative (GFSI), όπως τα BRC, IFS, FSSC 22000 κ.ά. Κατά την επιθεώρηση εξετάζονται κρίσιμα σημεία του Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων, όπως η ιχνηλασιμότητα, η διαχείριση κινδύνων, τα προαπαιτούμενα προγράμματα και η δέσμευση της διοίκησης. Στόχος είναι ο εντοπισμός αποκλίσεων και η προετοιμασία της επιχείρησης για επίσημη πιστοποίηση από διαπιστευμένο φορέα.