Σχεδιασμός Εγκαταστάσεων σύμφωνα με τις προδιαγραφές HACCP
Σχεδιασμός και Διαρρύθμιση Χώρων Παραγωγής & Αποθήκευσης για Ασφάλεια Τροφίμων

Η αποτελεσματική διαρρύθμιση και συνολικός σχεδιασμός των χώρων παραγωγής και αποθήκευσης αποτελούν κρίσιμα στοιχεία για την ασφάλεια των τροφίμων και την επιτυχή εφαρμογή του συστήματος HACCP. Ένα καλά οργανωμένο περιβάλλον εργασίας συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση των κινδύνων επιμόλυνσης, ενισχύει την ιχνηλασιμότητα και διευκολύνει την διασφάλιση και τους ελέγχους από τις αρμόδιες αρχές.

Στη Qualisys Consultants Ltd, προσφέρουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες μελέτης, σχεδιασμού και τεχνικής υποστήριξης για τη δημιουργία ή τον εκσυγχρονισμό εγκαταστάσεων, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και τις ισχύουσες νομοθετικές απαιτήσεις, όπως:

  • Εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία (Κοινή Υπουργική Απόφαση, Κανονισμοί της ΕΕ, Υγειονομικές διατάξεις)
  • Διεθνή πρότυπα ασφαλείας τροφίμων, όπως HACCP, ISO 22000, FSSC 22000
  • Απαιτήσεις και κανονισμοί των ελεγκτικών και αδειοδοτικών αρχών

Οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν:

  • Ανάλυση ροής παραγωγής (flow chart) και καθορισμό κατάλληλων διαχωριστικών ζωνών (zoning)
  • Σχεδίαση κάτοψης και ορισμό λειτουργικών περιοχών και διαχωριστικών ενοτήτων
  • Επιλογή υλικών και εξοπλισμού σύμφωνα με προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας
  • Τεκμηρίωση και σύνταξη φακέλων για έκδοση αδειών λειτουργίας και εγκεκριμένων εγκαταστάσεων από τις αρμόδιες αρχές (υγειονομικές, κτηνιατρικές κλπ.)

Ενδεικτικές εφαρμογές των υπηρεσιών μας περιλαμβάνουν:

  • Βιομηχανίες Τροφίμων
  • Μονάδες Μεταποίησης και Παραγωγής
  • Ψυκτικές και αποθηκευτικές εγκαταστάσεις
  • Μονάδες συσκευασίας, εστίασης και διανομής τροφίμων

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε τον ιδανικό χώρο παραγωγής, διασφαλίζοντας την συμμόρφωση και την ασφάλεια των προϊόντων σας.